«مردم ایران از من در مورد واقعی بودن ابر زلزله ? ریشتری (? M) و این که اگر واقعی است مرکزش کجاست، می پرسند. در اینجا من نظر خام و اثبات نشده ام را بیان می کنم»
این مطلب قسمتی از نوشته های پروفسور ژونگهوا شو (Zhonghua Shou) استاد چینی الاصل مقیم نیویورک آمریکا است که در سایت نوشته شده.
ژونگهوا شو یکی از متخصصانی است که در زمینه پیش بینی زلزله با استفاده از ابرها تحقیقات مفصلی انجام داده و مبتکر نظریه ای به نام ابرهای زلزله است. در این سایت می توانید به آخرین پیش بینی های این مرد چینی درباره زلزله در همه نقاط جهان دست یابید. در قسمتی از این سایت صفحه ای وجود دارد که نام ابر به همراه تاریخ و مکان وقوع زلزله آورده شده است.
نظریه (ابرهای زلزله) به زبان ساده چنین است: در اثر جابه جایی لایه ها و صفحات پوسته زمین در امتداد گسل ها، به دلیل تبدیل انرژی پتانسیل به گرما در اثر اصطکاک، دما به ??? تا هزار و پانصد درجه سانتیگراد افزایش می یابد. این افزایش دما منجر به تبخیر مقداری از آب های زیرزمینی می شود. بخارها از طریق منافذ و خلل و فرج خاک به سطح زمین رسیده و وارد اتمسفر می شود، اما به دلیل دمای بالا و حالت گاز داشتن، با چشم دیده نمی شود. این بخارات در اتمسفر با هوای سرد برخورد می کند، سرد می شود، میعان می کند و ابر تشکیل می دهد. بدین ترتیب پروفسور شو با استفاده از تصاویر ماهواره ای زلزله را پیش بینی می کند. تاکنون از ?? پیش بینی زلزله با این روش ?? مورد نادرست بوده است. از این ?? مورد خطا، ? مورد به این دلیل بود که محدوده زمانی وقوع زلزله به قدر کافی بزرگ در نظر گرفته نشده بود و به عنوان مثال خطایی در حد ? روز داشت. از جمله موارد موفق کار این پروفسور چینی، پیش بینی زلزله مرگبار رودبار با فاصله زمانی هیجده ساعت و پیش بینی زلزله اول تیر ?? با فاصله زمانی ?? روز و پیش بینی زلزله بم است.
تخمین اولیه ای که او در ?? آذر ?? اعلام کرد، زلزله ای با بزرگی بیشتر از ? ریشتر در فاصله ??? روز بود. تخمین بعدی اش در همان روز، زلزله ای با بزرگی ?.5 درجه ریشتر یا بیشتر در ?? روز آینده بود. با بررسی بیشتر ابرها، شو زلزله ای به بزرگی ?.6 یا دو زلزله ?.5 ریشتری را تخمین زد، سپس زمان وقوع را به فاصله ?? روز از ?? آذر ?? یا ?? روز از ? دی ?? کاهش داد. پروفسور شو با استفاده از این نظریه، زلزله شمال ایران را نیز پیش بینی کرده بود. سایت این پروفسور چینی روزانه به روز می شود .
منبع :
نسخه چاپی روزنامه شرق